Maränger är ju något av det enklaste man kan göra. Självklart är det en klar fördel om man slipper stå och hålla i en elvisp under hela vispningen, men eftersom jag har min Kitchen Aid använder jag naturligtvis den. Och smaksättningen kan man variera i all oändlighet, choklad, polkagris, lakrits, you name it. Idag blev det söta, sega och lite syrliga rabarbermaränger, riktigt goda!
Rabarbermaränger, ca 20 st små
2 stora äggvitor
1 dl strösocker
ett par droppar ättiksprit
2 msk rabarbermarmelad
Gör så här:
- Vispa äggvitorna, sockret och ättikspriten till ett vitt och fast skum.
- Blanda ner marmeladen med en sked så att smeten blir lite marmorerad.
- Spritsa eller skeda ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 100° i ca 50 minuter. De ska få ytterst lite färg.
Och det här är mitt bidrag till Månadens Sötsak på Söta Saker, där temat den här månaden är frukt.
Nyskapande med rabarbermaränger! Jag vill också ha en Kitchen Aid…..
jag fick Kitchen Aiden i julklapp av min sambo och det är nog banne mig min käraste ägodel! 😉
Det låter riktigt gott, härlig smakbrytning med den lite syrliga rababersmaken till det söta i marängerna.
ja, det blev riktigt bra faktiskt. maränger kan ju lätt bli för söta annars.
Ping:Frukt är godis | Söta saker
Fint! Spännande med rabarbermaräng!