Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Rabarbermaränger

Maränger är ju något av det enklaste man kan göra. Självklart är det en klar fördel om man slipper stå och hålla i en elvisp under hela vispningen, men eftersom jag har min Kitchen Aid använder jag naturligtvis den. Och smaksättningen kan man variera i all oändlighet, choklad, polkagris, lakrits, you name it. Idag blev det söta, sega och lite syrliga rabarbermaränger, riktigt goda!

Rabarbermaränger, ca 20 st små

2 stora äggvitor

1 dl strösocker

ett par droppar ättiksprit

2 msk rabarbermarmelad

Gör så här:

  • Vispa äggvitorna, sockret och ättikspriten till ett vitt och fast skum.
  • Blanda ner marmeladen med en sked så att smeten blir lite marmorerad.
  • Spritsa eller skeda ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 100° i ca 50 minuter. De ska få ytterst lite färg.

Och det här är mitt bidrag till Månadens Sötsak på Söta Saker, där temat den här månaden är frukt.

    6 svar till “Rabarbermaränger

    1. Helena S / Bara en kaka till mars 23, 2011 kl. 9:35 e m

      Nyskapande med rabarbermaränger! Jag vill också ha en Kitchen Aid…..

    2. Mårtenssons kök mars 23, 2011 kl. 10:15 e m

      Det låter riktigt gott, härlig smakbrytning med den lite syrliga rababersmaken till det söta i marängerna.

    3. Ping:Frukt är godis | Söta saker

    4. Sandra april 3, 2011 kl. 5:04 e m

      Fint! Spännande med rabarbermaräng!

    Lämna ett svar till Helena S / Bara en kaka till Avbryt svar