Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Raberbermarmelad

Det har legat en påse med rabarber i vår frys hur länge som helst, eller ja, sen i somras i alla fall. Och eftersom det snart är rabarbersäsong igen (jooo då!) så kände jag att det var dags att göra något med innehållet i den där påsen. Jag gjorde det enkelt för mig, jag kokade lite marmelad.

Rabarbermarmelad

500 g fryst rabarber i bitar

500 g syltsocker

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
  • Låt koka ganska kraftigt i 7-8 minuter under omrörning. Mosa eventuellt sönder rabarbern och den inte löser upp sig.
  • Häll upp marmeladen i en varm, väl rengjord burk och sätt på ett lock. Förvara mörkt och svalt.

 

Annonser

Ett svar till “Raberbermarmelad

  1. Ping:Rabarbermaränger « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: