Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kokosbitar

Igår när jag stod och åt marängsmet (man måste alltid provsmaka smet) kom jag på att jag borde testa att göra kokosbollar. Ja, eller skumbollar eller kokosmums eller vad man nu ska kalla dem. Så idag gjorde jag slag i saken, och så himla bra det blev. Dock är det inget jag rekommenderar om ni inte har någon maskin som sköter vispandet åt er. Och det går säkert jättebra att doppa dem i choklad men herregud så omständigt.

Kokosbitar

4½ dl strösocker

3/4 dl florsocker

1 äggvita

1½ dl iskallt vatten

1½ msk gelatinpulver

1½ dl kokhett vatten

100 g choklad

3 dl kokos

Gör så här:

  • Blanda socker, äggvita och det iskalla vattnet i en bunke. Rör om.
  • Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Tillsätt i sockerblandningen.
  • Elvispa i 25-30 minuter. Jamen jag sa ju att ni borde ha en maskin till hjälp!
  • Riv chokladen och blanda ihop med kokosen. Strö hälften av blandningen i en liten långpanna.
  • Häll i smeten och bred ut. Stör över resten av kokosblandningen.
  • Låt stelna i kylskåp.
  • ÄT! De går tydligen alldeles utmärkt att frysa också.


Annonser

3 svar till “Kokosbitar

  1. Mårtenssons kök mars 24, 2011 kl. 8:10 e m

    Åh, dessa är för goda, favoritgodiset till jul!

  2. fridasmat mars 30, 2011 kl. 7:45 e m

    fruktansvärt goda! första gången jag gjorde dem själv, men absolut inte sista!

  3. Ping:Bakstopp « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: