Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Ugnsbakade rödbetor med pepparrotssmör

Ugnsbakade rödbetor är enligt mig något av det godaste som finns, och det är ju dessutom det enklaste som finns eftersom de sköter sig själv i ugnen. Jag tillagar gärna rödbetor i foliepaket, de kan lätt bli lite torra annars. Och glöm för all del inte smöret, det är en ytterst viktig ingrediens!

Idag serverade jag betorna med ruccola och rostade solroskärnor, ugnsstekt kyckling och resten av smöret. Tokigt gott!

Ugnsbakade rödbetor med pepparrotssmör

1 knippe rödbetor

50 g rumsvarmt smör

2-3 msk riven pepparrot

salt, peppar

Gör så här:

  • Skala rödbetorna och dela dem på hälften eller i kvartar så att alla får samma storlek.
  • Blanda ihop smör med pepparrot, salt och peppar.
  • Placera rödbetorna på ugnsfolie och lägg på smörklickar, spara lite av smöret till servering.
  • Nyp ihop folien till ett paket. Baka mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  • ÄT!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: