Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Potatissallad med sparris

Jag är lite som Sunes bror Håkan Bråkan i den aspekten att jag älskar potatis (och pepparkaksdeg med för delen). Jag äter gladeligen potatis i alla dess former, från vanlig kokt till gratänger och soppor. På sommaren gör jag ofta sallader med färskpotatis som bas, perfekt till grillat eller något helt annat.

Igår åt vi den här goda salladen till marinerad ugnsstekt kyckling.

Potatissallad med sparris

500 g färskpotatis

1 knippe sparris

½ rödlök

2 msk kapris

2-3 msk kallpressad rapsolja

1 msk rödvinsvinäger

½ msk dijonsenap

salt, peppar

Gör så här:

  • Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är klar och låt svalna.
  • Dela sparrisen i mindre bitar koka även den i saltat vatten.
  • Skiva rödlöken tunt. Blanda potatis, sparris och rödlök i en bunke. Tillsätt kapris.
  • Rör ihop olja, vinäger och senap och häll över potatisblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt gärna salladen stå ett tag innan den ska ätas.
  • Salladen passar utmärkt till kyckling, men ta det du är sugen på! ÄT!

3 svar till “Potatissallad med sparris

  1. C maj 24, 2011 kl. 7:43 e m

    Potatis är gudagott!! Snattar detta recept av dig, smarr 🙂

  2. Mårtenssons kök maj 24, 2011 kl. 9:50 e m

    Så kul med olika recept på potatissallad, tänk att det finns så många varianter. Och visst är det smaskens.

Lämna ett svar till C Avbryt svar