Jag är lite som Sunes bror Håkan Bråkan i den aspekten att jag älskar potatis (och pepparkaksdeg med för delen). Jag äter gladeligen potatis i alla dess former, från vanlig kokt till gratänger och soppor. På sommaren gör jag ofta sallader med färskpotatis som bas, perfekt till grillat eller något helt annat.
Igår åt vi den här goda salladen till marinerad ugnsstekt kyckling.
Potatissallad med sparris
500 g färskpotatis
1 knippe sparris
½ rödlök
2 msk kapris
2-3 msk kallpressad rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
½ msk dijonsenap
salt, peppar
Gör så här:
- Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är klar och låt svalna.
- Dela sparrisen i mindre bitar koka även den i saltat vatten.
- Skiva rödlöken tunt. Blanda potatis, sparris och rödlök i en bunke. Tillsätt kapris.
- Rör ihop olja, vinäger och senap och häll över potatisblandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Låt gärna salladen stå ett tag innan den ska ätas.
- Salladen passar utmärkt till kyckling, men ta det du är sugen på! ÄT!
Potatis är gudagott!! Snattar detta recept av dig, smarr 🙂
Så kul med olika recept på potatissallad, tänk att det finns så många varianter. Och visst är det smaskens.
så gott!