Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kantarellpaj med Västerbottensost

Jag gjorde det enkelt för mig och satsade på ett säkert kort, en paj som både jag och Bengt älskar. Och hur skulle det kunna bli fel, massvis av smörstekta kantareller och Västerbottensost?

Det som skymtar längst bak på tallriken är tärnad fetaost på vattenmelon, kanske det bästa tilltugget som finns.

Kantarellpaj med Västerbottensost

Pajdeg

125 g smör

3 dl mjöl, jag brukar ta 1 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl

1-1½ msk kallt vatten

½ tsk salt

Fyllning

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

400-500 g förvällda kantareller

1 msk smör

3 ägg

2 dl crème fraîche

2 msk finhackad persilja

salt, peppar

200 g riven Västerbottensost

Gör så här:

  • Blanda snabbt ihop pajdegen, plasta in och låt vila i kylskåp. Sätt ugnen på 225 grader.
  • Tryck ut degen i en pajform, nagga ordentligt och förgrädda i ca 8-10 minuter.
  • Finhacka löken och fräs den i smör en stekpanna, löken ska bara bli mjuk och inte få någon färg. Blanda ner kantarellerna.
  • Rör ihop ägg, crème fraîche, persilja och peppar. Salta lite försiktigt med tanke på att osten är ganska salt.
  • Fyll pajen med kantarellröran, häll över äggstanningen och toppa med riven ost.
  • Grädda i 225 grader i ca 25 minuter eller tills pajen är gyllene.
  • ÄT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: