Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Midsommar 2011

På förmiddagen på midsommarafton åkte jag och Bengt ut till Gryts skärgård, där vi skulle fira midsommarafton i en sommarstuga med ett gäng härliga människor. Helt traditionsenligt fastnade vi i lite bilköer vid Söderköping, men kom ändå fram till halv ett. Lunchförberedelserna var då i full gång, och klockan ett tog vi för oss av en härlig buffé.

Sill, kycklingköttbullar, lax, paj, ägghalvor, färskpotatis och så en eller fyra snapsar till det.

Efter lunchen packade vi in oss i två bilar (förarna hade snällt fått strunta i snapsen) och åkte till midsommarfirandet i Gryt. Lyckligtvis behagade solen komma fram så fort vi kom dit, så det blev kaffe och jordgubbstårta i det gassande solskenet.

Större delen av gänget, några var iväg och dansade runt midsommarstången.

Så småningom åkte vi tillbaka till stugan och lekte en helt tokig femkamp som både resulterade i att folk ramlade till höger och vänster (irländsk julafton) och att de flesta klädde av sig nästan allt de hade på sig (klädstrecket). Ja, sedan var det dags för att förbereda middagen som bestod av grillat (kött och kyckling), aiolipotatis, kryddsmör och sallad.

Midsommarfirandets yngste och sötaste deltagare, kattungen Hejsan Svejsan.

På lördagen åt vi allihop en fantastiskt god brunch, och framåt eftermiddagen åkte jag och Bengt hem till oss. En helt fantastisk midsommar, precis som det brukar vara!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: