Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kycklingköttbullar

Puh, nu är allt färdigfixat inför morgondagen. Jag har bakat fyra sorters bröd, gjort en paj, en tårtbotten och kycklingköttbullar. Midsommar, bring it on!

Jag gjorde ganska många kycklingköttbullar så vi åt det till middag idag, serverat med kokt färskpotatis, champinjonsås, broccoli och lingonsylt. Tokigt gott!

”Vilken röra” tänker ni nu om den här tallriken med mat, och det kan jag hålla med om. Men vilken god röra sen!

Kycklingköttbullar

500 g kycklingfilé

1 msk dijonsenap

1 msk potatismjöl

0,5 dl vispgrädde

0,5 gul lök

salt, peppar

Gör så här:

  • Mixa alla ingredienser till en slät färs. Forma till bollar (går lättast med blöta händer) och stek i smör.
  • Färsen blir ganska lös så det blir kanske inte så perfekt runda köttbullar, men de blir goda!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: