Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Torskburgare

Idag har jag äntligen köpt en kameraväska till min fina Nikon D90, så nu kommer kameran få följa med mig på fler äventyr framöver! Men idag har den fått stanna hemma och fotograferat dagens middag, en riktigt god fiskburgare som serverades med mycket dillmajonnäs i Friscobröd.

Torskburgare (ca 3 st)

1 tinat torskblock, 400 g

2 msk dill

2 msk gräslök

1 msk potatismjöl

2 msk vispgrädde

½ tsk salt

peppar

Dillmajonnäs

1 dl majonnäs

0,5 dl crème fraîche

2 msk finhackad dill

salt, peppar

Gör så här:

  • Mixa alla ingredienser till en slät färs.
  • Forma burgare och stek i smör, ett par minuter på varje sida.
  • Rör ihop majonnäs, crème fraîche och dill, smaksätt med salt och peppar.
  • Servera burgarna och majonnäsen med bröd, rödlök och ättiksgurka.
  • ÄT!
Annonser

Ett svar till “Torskburgare

  1. Mårtenssons kök juni 22, 2011 kl. 9:08 e m

    Fiskburgare har vi inte haft på evigheter (känns det som), man behöver bli påmind ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: