Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Dulce de leche

Dulce de leche, eller världens godaste kolasås, gör man enkelt själv genom att koka en burk med sötad kondenserad mjölk. Eller enkelt och enkelt förresten, det är några saker man måste tänka på så att det inte slutar med att burken exploderar (läs instruktioner nedan).

Sötad kondenserad mjölk brukar finnas i bakhyllan i mataffären.
Gör så här:

  • Plocka bort etiketterna från burken.
  • Lägg burken i en stor kastrull fylld med vatten. Det är viktigt att burken är täckt av vatten under hela koktiden, så man får fylla på kastrullen några gånger. Lägg ett lock på kastrullen.
  • Koka burken två timmar för en rinnig kolasås och tre timmar för en tjock och seg kola (som på bilden ovan)
  • När koktiden är slut, ställ kastrullen i diskhon och fyll kastrullen med kallt vatten. När burken har svalnat något, lägg in den i kylskåpet.
  • Öppna absolut inte burken innan den är helt sval, i värsta fall kan den explodera.
  • Nu är det bara att använda upp innehållet i burken!


Annonser

2 svar till “Dulce de leche

  1. Linda - Cupcakefluffan juni 21, 2011 kl. 6:01 f m

    Den kolasåsen är så god :-), perfekt till tex glass och som fyllning i tex muffins och tårtor eller mellan småkakor

  2. charlotta juni 23, 2011 kl. 9:57 f m

    DDL är grymt! första gången jag gjorde det, dock, hade min pojkvän köpt en burk med osötad mjölk. ej att rekommendera… den stelnade aldrig. hoho.

    hoppas du får en fin midsommarhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: