Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Sweet chili-marinerad kyckling

Kvällens middag blev en riktig succé här hemma och är definitivt något vi kommer att laga igen. Jag ungsstekte kyckling som sedan marinerades i sweet chilisås, stekte halloumi och gjorde en enkel sallad bestående av bulgur, sallad, rödlök, majs, salt, peppar, rapsolja och rödvinsvinäger. Väldigt enkelt och otroligt gott!

Sweet chili-marinerad kyckling

kycklingfilé

sweet chilisås

salt, peppar

Gör så här:

  • Salta och peppra kycklingen och ugnsbaka den i 225 grader tills den precis är klar.
  • Skiva kycklingen när den fortfarande är varm och häll över sweet chilisås, omkring en matsked per filé. Vänd runt kycklingen så att det kommer sweet chilisås på alla skivor. Låt kycklingen vila i såsen minst ett par minuter.
  • ÄT! God både ljummen och kall.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: