Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Röra-ihop-bröd

Hur gör man när det är slut på bröd hemma men uteplatsen med strålande sol kallar på en och man helst av allt vill sätta sig där med en god bok? Man slänger ihop det här brödet så klart! Toksnabbt, enkelt och jättegott, bara att röra ihop och sedan sköter det sig själv i ugnen. Hur smidigt som helst!

Röra-ihop-bröd

2 dl havregryn

1 dl grahamsmjöl

4 dl vetemjöl

½ dl vetegroddar

2 tsk bikarbonat

1½ tsk salt

½ dl krossade linfrön

½ dl solrosfrön

1 dl hasselnötter

1 dl torkade aprikoser

2 msk ljus sirap

4-4½ dl naturell yoghurt

Gör så här:

  • Blanda ihop alla torra ingredienser.
  • Tillsätt sirap och yoghurt och rör ihop till en jämn smet. Degen ska vara kladdig, men inte för lös.
  • Häll degen i en smord brödform och häll eventuellt över några matskedar solroskärnor.
  • Grädda i 175° längst ner i ugnen i ca 70-75 minuter.
Annonser

2 svar till “Röra-ihop-bröd

  1. camilla juni 13, 2011 kl. 9:12 e m

    ÅÅ hittade nyss till din blogg o jag måste säga att jag verkligen gillar alla dina recept 😀
    Ska fortsätta kika igenom nu 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: