Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Rårörd vaniljkräm

Det är först i år som jag har insett hur enkelt det är att göra egen vaniljvisp, såsen som är ett absolut måste till sommarens alla frukt- och bärpajer. Receptet hittade jag här, och har ni inte testat ännu så måste ni verkligen göra det. Det är snudd på en order faktiskt.
Rårörd vaniljkräm (ca 4 port)

3 äggulor

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker av bra kvalité

3 dl grädde

Gör så här:

  • Vispa upp äggulorna med socker och vaniljsocker i en bunke tills det är ljusgult och fluffigt.
  • Vispa grädden till önskad konsistens i en annan bunke. Vänd ner äggblandningen i grädden och rör om.
  • Servera till paj eller ät direkt ur bunken med sked (fungerar minst lika bra)
  • Om såsen får stå ett tag innan servering kan den skikta sig lite, men då är det bara att vispa upp den lite igen.
Annonser

7 svar till “Rårörd vaniljkräm

  1. Mårtenssons kök juni 12, 2011 kl. 8:49 e m

    Åh, visst är den god, så god så man sitter och slickar i sej den med sked till slut…

  2. sofie mumsfillibaba juni 14, 2011 kl. 9:40 e m

    Gjorde denna såsen i helgen. Sååå god!! kommer jag göra många gånger igen!!!

  3. Emelie juni 15, 2011 kl. 11:01 f m

    Åh, så gott, många goda grejer du gör 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: