Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

Jag fick återigen lite fina rabarber från mina föräldrar, och eftersom det blev kräm sist fick det bli en paj den här gången. Oftast gör jag smulpaj, men den här gången var jag sugen på en mördegspaj, så det fick det bli! Jag tillsatte dessutom hackad vit choklad, eftersom det är så väldigt gott när det smälter ner över frukten.

Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

Mördeg

150 g smör

4 dl vetemjöl

½ dl florsocker

1 ägg

½ msk kallt vatten

Fyllning

300 g rabarber

200 g jordgubbar

1 msk potatismjöl

½ dl socker

100 g vit choklad

Gör så här:

  • Nyp ihop smöret (kylskåpskallt) med mjöl och socker.
  • Tillsätt ägg och vatten och blanda snabbt till en deg. Knåda inte utan blanda bara så att degen går ihop.
  • Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Nagga degen och ställ formen i frysen i ca en timme. Plasta in resterande deg och lägg i kylskåpet.
  • Skölj rabarbern och jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och socker.
  • Förgrädda pajskalet i 175 grader i 10 minuter, mitt i ugnen.
  • Lägg frukten i pajskalet. Hacka den vita chokladen och strö den över pajen.
  • Kavla ut resterande deg och skär långa strimlor och lägg dem i ett rutmönster på pajen.
  • Grädda i 25 minuter.
  • Låt svalna, servera med rårörd vaniljkräm eller vaniljglass. ÄT!

Annonser

2 svar till “Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

  1. Linn juni 13, 2011 kl. 7:58 e m

    Denna paj tänker jag göra i helgen! Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: