Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Havrekakor med apelsinchoklad

Det är fortfarande helt tokigt varmt ute idag och klockan är sju på kvällen, hur härligt som helst. Ja, jag är en av dem som njuter av riktigt heta sommardagar och sitter gärna och steker i solen med en bra bok. Men det är ju inte så att man blir jättesugen på att ställa sig och baka direkt, så här kommer ett kakrecept som jag bakade för någon vecka sedan. Enkla havrekakor som man kan variera bäst man vill, den här gången ringlade jag en god apelsinchoklad över.

Havrekakor med apelsinchoklad

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

3 dl havregryn

1½ dl vetemjöl

½ tsk hjorthornssalt

en nypa salt

50 g mörk apelsinchoklad

Gör så här:

  • Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser (inte chokladen) till en deg.
  • Rulla bollar av degen, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till varje kaka med en gaffel.
  • Grädda mitt i ugnen i 180 grader, 10-12 minuter.
  • Låt kakorna svalna och ringla sedan över smält choklad.
  • ÄT!
Annonser

Ett svar till “Havrekakor med apelsinchoklad

  1. Mårtenssons kök juni 9, 2011 kl. 8:29 e m

    Nej att ställa sej vid en het ugn är inte direkt vad man längtar efter varma sommardagar. Fast nu verkar det som värmen taggar ner lite så kanske det blir nya kakor snart?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: