Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Våfflor med rökt lax, spenat och pepparrotskräm

För några dagar sedan slängde jag ihop en riktigt enkel middag av det lilla som fanns i kylskåpet. Och gott blev det, men så älskar jag ju kombon rökt lax och pepparrot också.
Våfflor med rökt lax, spenat och pepparrotskräm

75 g smör

2½ dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2½ dl mjölk

2 dl kallt vatten

till servering: strimlad kallrökt lax, färsk bladspenat, tunt skivad rödlök och pepparrotskräm

Gör så här:

  • Smält smöret.
  • Rör ihop de torra ingredienserna i en skål, tillsätt mjölken och vattnet. Vispa i det smälta smöret.
  • Grädda i våffeljärn, låt färdiga våfflor vila på galler så behåller de frasigheten.
  • Servera våfflorna med tillbehören och ÄT!


Annonser

Ett svar till “Våfflor med rökt lax, spenat och pepparrotskräm

  1. karin maj 23, 2011 kl. 8:42 f m

    vilken god kombination!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: