Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Havreflarn

Det här kakorna är så tokigt enkla att det nog inte går att misslyckas med dem. Bara att röra ihop och klicka ut och snart så har du knapriga och knäckiga kakor som är lite sega i mitten. Fantastiskt goda att äta till glass eller precis som de är.

Havreflarn, ca 20 st

75 g smör

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

½ dl ljust muscovadosocker

½ dl strösocker

½ tsk bakpulver

1½ msk vispgrädde

1½ msk ljus sirap

Gör så här:

  • Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält, ta bort kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser till en jämn smet.
  • Sätt ugnen på 200°. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, ca 3/4 msk per kaka. Lägg de inte för tätt eftersom kakorna flyter ut under gräddning. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är gyllene, ca 5 minuter.
  • Låt svalna och ÄT!
Annonser

2 svar till “Havreflarn

  1. Magdalena maj 11, 2011 kl. 5:04 e m

    Det svåraste med det här receptet: att inte äta upp smeten innan man hunnit grädda kakorna…
    Mormor brukar lägga dem dubbla med choklad mellan.
    Vad har hänt med den klassiskt charmiga avslutningen av varje recept med ett ”ÄT!”? Saknar den.

    • fridasmat maj 11, 2011 kl. 5:09 e m

      det hade väl helt ärligt blivit lite fler kakor om jag inte hade ätit av smeten, men man MÅSTE provsmaka smet.
      haha, jag återinför ÄT! på en gång 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: