Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Lasagne med spenat, bacon och fetaost

Det här med att få ihop en middag när det är halvtomt i skafferi, kyl och frys är en utmaning jag inte alltid ser fram emot. Igår till exempel muttrade jag surt att det inte fanns något vettigt att laga mat av, men en minut senare hade Bengt komponerat en meny av saker som fanns hemma.

Idag däremot, när det fanns ännu mindre kvar att laga mat av, hade jag inga som helst problem att få ihop en god middag. Det måste bero på dagsformen, det där.

Lasagne med spenat, bacon och fetaost

12 lasagneplattor

200 g bacon, jag använde kalkonbacon

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

300 g fryst spenat

150-200 g fetaost

2 dl grädde

3 dl mjölk

2 msk smör

2 msk vetemjöl

svartpeppar, salt

200 g riven ost

Gör så här:

  • Knaperstek baconet och ställ åt sidan.
  • Finhacka lök och vitlök och fräs i olja i en panna. Tillsätt spenaten.
  • Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Späd med lite mjölk så att du får en klumpfri redning. Tillsätt resten av mjölken och grädden och låt såsen småputtra i ett par minuter. Smula ner fetaosten och smaka av såsen med peppar och eventuellt salt.
  • Varva ostsås, lasagneplattor, bacon och spenatblandning i en ugnsform. Börja och avsluta med ostsås.
  • Grädda i 225° i ca 25 minuter, eller tills lasagneplattorna har mjuknat. Strö över den rivna osten när det återstår 10 minuter av tillagningen.
Annonser

2 svar till “Lasagne med spenat, bacon och fetaost

  1. karin maj 11, 2011 kl. 8:38 e m

    låter som en jättegod lasagne 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: