Om ni frågar mig så är kombinationen saltlakrits och choklad alldeles lysande, så idag bestämde jag mig för att sammanföra de två i en kaka. Jag gjorde helt enkelt en vanlig kladdkaka som jag tryckte ner bitar av Fazers Salmiakkichoklad i, hur simpelt som helst. Och resultatet? Fantastiskt! Jag och Bengt åt två bitar var till eftermiddagsfikat, jag hade lätt kunnat få i mig lite till men någon måtta får det väl ändå vara.
Kladdkaka med salmiak
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
1 kaka Fazer Salmiakki, 100 g
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
- Börja med att smälta smöret.
- Rör ihop ägg och socker. Rör ner mjölet och till sist smöret.
- Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar botten.
- Bred ut smeten i formen och tryck ner bitar av chokladkakan jämt fördelat i smeten.
- Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
- Låt svalna (gärna inplastad i kylskåp) och ät med grädde och jordgubbar.
Och så här såg det ut innan kakan åkte in i ugnen.
Den kombinationen av kladdkaka har jag ätit mååååånga gånger… 🙂 Det är min absoluta favorit! Älskar Fazer salmiakki!
haha! ja det var första gången för mig men absolut inte den sista. fazer salmiakki är uuunderbar 😀
Jag som trodde att det bara var jag som älskade kombinationen lakrits/choklad. Jag borde komma till Linkan och hänga oftare med dig Frida. Inte nog med att du är grym, du har god smak också 😉
kom och häng med mig!!! jag lovar att proppa dig full med kakor 😀
oj det var en udda kombo 🙂
men sjukt smarrig!
En kladdkaka helt i min smak då jag verkligen gillar lakrits 🙂
lakrits är fantastiskt! jag måste använda det oftare i bakverk 😀
Helt underbar blogg!
nämen tack så hemskt mycket 😀
Fazer salmiakki är en höjdare och säkert alla tiders tillsammans med choklad.
tack för din hälsning hos oss igår:)
Det ser vansinnigt gott ut! Den måste jag göra någon gång.
det tycker jag! plus att den bara blir godare och godare, fast nu är den slut 😀
Kul att titta in och få lite ny inspiration 🙂 Jag har också precis startat en mat- och bakblogg, kolla gärna in den.
Hejsan bilden ser ju jättesmarrig ut MEN du har nog glömt att skriva ut kakao eller något annat chokladigt i receptet. Ägg, smör, mjöl och socker kan aldrig bli brunt som en kladdkaka.