Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Spaghetti Carbonarastyle

En bultande huvudvärk, brist-på-jobb-ångest, strul med a-kassan och världens tråkigaste väder har gjort det här till allt annat än en trevlig dag. Men en snabblagad god middag och några avsnitt av den sjukt skruvade serien Superjail! gjorde i alla fall kvällen helt okej. Nä, det blir väl till att ta nya friska tag imorgon istället.

Spaghetti Carbonarastyle

4 port spaghetti

2 pkt kalkonbacon

1 msk smör

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

2 ägg

1½ dl vispgrädde

1½ dl riven ost

1 msk hackad persilja

½ tsk svartpeppar

salt

Gör så här:

  • Koka pastan.
  • Finhacka lök och vitlök.
  • Klipp kalkonbaconet i tunna strimlor. Stek knaprigt i smör. Rör ner löken mot slutet, se till att den inte blir bränd.
  • Rör ihop ägg, grädde, persilja, ost och peppar.
  • Häll av vattnet när pastan är färdigkokt. Häll ner äggblandningen och baconet och rör kraftigt till allt är blandat och krämigt. Smaka av, eventuellt kan det behövas lite mer salt.
  • Servera genast.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: