Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Skagenröra

Idag blev det våfflor med skagenröra och avocado till middag. Ja, sen blev det kanske ett par med glass, grädde och sylt till efterrätt också… Skagenröran komponerade jag utifrån vad som fanns hemma och kunde tänkas passa bra till våfflorna. Tokigt gott blev det i alla fall!

Receptet på våfflorna hittar ni här.

Skagenröra

2 dl skalade räkor (som du har skalat själv naturligtvis)

2 dl crème fraîche

1 dl majonnäs

2 msk hackad dill

1 msk hackad gräslök

½ liten rödlök

1 msk kaviar av bra kvalitet

svartpeppar, eventuellt lite salt

citroncest, jag använde en dryg tesked

Gör så här:

  • Finhacka rödlöken och hacka räkorna grovt.
  • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med peppar och kanske lite salt, beroende på hur salt kaviaren är. Det går naturligtvis bra att använda stenbits- eller löjrom istället.
  • Låt stå svalt ett tag innan servering.
  • ÄT!
Annonser

4 svar till “Skagenröra

  1. Johanna Kötsén april 28, 2011 kl. 9:02 f m

    Frida, du som har en matblogg. Om man i ett recept ska använda 3 kryddmått pulverjäst (torrjäst??) vad ska jag göra då. Vad är det? Var köper jag det? Är det de där påsarna som är gula precis som vanlig gäst men som är i en annan form?

    Svara nu inte nåt pretto om att man ska baka bröd med riktig jäst. 😉
    Va lite folklig fast att U have a matblogg.

    Puss

    • fridasmat april 28, 2011 kl. 9:18 f m

      äsch då, vi brukar ha torrjäst hemma så det är inget jag dissar! jamenvisst, det är de små gula påsarna som brukar finnas på bakavdelningen. tre kryddmått är lite mer än en halv tesked (ett kryddmått är 1 ml och en tesked är 5 ml). tänk på att degvätskan ska vara varmare än 37 grader när du använder torrjäst, typ 45-50 grader.
      hoppas att det där hjälpte dig något, puss påre!

  2. Johanna Kötsén april 29, 2011 kl. 10:54 f m

    Klart att det gjorde. Ska köpa i dag och svänga ihop ett recept från Anders pappa ikväll som ska gäsa 8 timmar (över natten) och äta nybakat i morgon bitti. Sen ska du å jag ha en trevlig Valborg!

  3. Ping:Smörgåstårta (igen!) « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: