Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Bulgursallad med lax och pepparrotskräm

Pepparrot är något vi inte äter så mycket hemma hos oss vilket egentligen är konstigt eftersom lax och pepparrot är en strålande kombination och lax äter vi ju mängder av. Förra veckan köpte vi i alla fall hem en bit pepparrot och gjorde en god kräm som vi åt till en matig bulgursallad med lax. Det här är verkligen perfekt vår- och sommarmat!

Salladen består av: kokt kall bulgur (kokad i buljong), blandad sallad, kallrökt lax, räkor, kokt ägg, avocado, rädisor, cocktailtomater, champinjoner, dill och gräslök.

Pepparrotskräm

2 dl crème fraîche

2-3 msk riven pepparrot

salt, peppar

Gör så här:

  • Blanda ihop ingredienserna. Klart! Gör gärna såsen lite i förväg, den blir godare om den får stå och vila ett tag.
Annonser

5 svar till “Bulgursallad med lax och pepparrotskräm

  1. Karin -Trattoria april 19, 2011 kl. 11:36 f m

    älskar matiga sallader…fräsch och gott!

  2. hilli april 20, 2011 kl. 4:18 e m

    shit va gott,måste köpa pepparrot nu!ha en fin påsk förresten,tjo!

  3. Ping:Smörgåstårta (igen!) « Fridas mat

  4. Ping:Våfflor med rökt lax, spenat och pepparrotskräm « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: