Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Hel kyckling i ugn med krämigt curryris

Gårdagens middag blev så himla bra! Vi köpte en hel färsk kyckling sist vi handlade, och det borde vi verkligen göra oftare (köpa hel kyckling alltså, inte handla). Kycklingen tillagades enklast möjligt, jag fyllde den med chili, lök och vitlök och hade mycket smör, salt och peppar ovanpå. Sen stektes den i ugnen på 200° i ca en timme. Till kycklingen serverades det en risottovariant som blev ett utmärkt komplement till kycklingen.

Orginalreceptet på curryriset är med i senaste numret av Buffé och blev en omedelbar favorit hemma hos oss. Det här kommer vi att laga igen och igen!

Krämigt curryris, 4 portioner

3 dl avorioris

1 morot

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

½ röd paprika

1 tsk currypulver

2 msk sweet chilisås

7 dl hönsbuljong

1 msk smör

1 msk finhackad gräslök

salt, peppar

Gör så här:

  • Finhacka lök och vitlök. Skär paprika och morot i små tärningar.
  • Fräs grönsakerna med curry i olja i en kastrull i ett par minuter.
  • Tillsätt ris, sweet chilisås och buljong. Låt småputtra i ca 20 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ner smör och gräslök.
  • ÄT!

 

Annonser

Ett svar till “Hel kyckling i ugn med krämigt curryris

  1. Ping:Ugnsbakad lax med citron « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: