Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Ugnsbakade kycklinglår med bulgur

Tokenkel middag igår, minimalt med arbete och det enda vi gjorde var att vänta på maten. Nästan. Resultatet blev i alla fall riktigt bra, saftig kyckling och en riktigt god sås. Och vill man inte ha bulgur till så fungerar ris eller potatis alldeles utmärkt.

Såsen/skyn som bildas i formen kan bli lite bränd på toppen, men det är bara att peta bort vid servering.

Ugnsbakade kycklinglår med bulgur

1 kg kycklinglår

2½ dl crème fraîche

2 dl grädde

2 msk sambal oelek

2 msk soja

peppar

bulgur

höns- eller grönsaksbuljong

Gör så här:

  • Lägg kycklinglåren i en ugnsform.
  • Rör ihop crème fraîche, grädde, sambal, soja och peppar. Häll över kycklingen.
  • Baka mitt i ugnen i 200° tills kycklingen är genomstekt, min tog ca en timme men då var kycklingen inte helt tinad.
  • Koka bulgur i buljong.
  • Servera kycklingen med sås och bulgur.
  • ÄT!
Annonser

2 svar till “Ugnsbakade kycklinglår med bulgur

  1. M april 6, 2011 kl. 11:17 f m

    Lät som en god kombination! Den ska provas (:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: