Nä, det blev ingen långpromenad, regnet satte stopp för det. Istället hävdes bakstoppet eftersom jag surade och Bengt tyckte att jag skulle baka något för att bli på bättre humör. Jag var inte sen att rusa ut i köket och sätta igång. Resultatet blev en väldigt god och väldigt ful kaka. Det skulle egentligen bli en kladdkaka med toscatäcke, men större delen av toscan sjönk ner i kakan vid gräddningen. Nåja, toscan var god som fyllning också!
Kladdkaka med kokostosca
Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
75 g smält smör
Tosca:
100 g riven kokos
3/4 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
40 g smör
Gör så här:
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser.
- Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda ingredienserna till toscan i en kastrull. Låt småputtra under omrörning i ca 10 minuter, eller tills toscan har tjocknat lite.
- Bred försiktigt ut toscasmeten på kakan och grädda i ytterligare 12-15 minuter.
- Låt svalna, gärna i kylskåp och sen är det bara att hugga in.
Kladdig, knäckig, chokladig och alldeles, alldeles underbar!
Äsch, ibland är inte utseendet så viktigt, smaken är alltid viktigast! Härligt att se ett inlägg som visar att det faktiskt kan se ut så här också ibland och att inte allt är 100% lyckat alltid:)
Ha en bra vecka!
haha, ja det är ju onödigt att försköna verkligheten. jag lyckas långt ifrån alla gånger, men som sagt, här smakade det ju bra i alla fall!
Åhhh vad gott det såg ut. Jag vill testa men vet inte om jag skulle tycka det var så gott, är inte ett jättefan av kokos men som sagt jag vill prova 😀
haha! men kan du inte byta ut kokosen mot något du gillar då? 😀