Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Cantucci med choklad

Jag gjorde riktigt goda mandelskorpor idag, knapriga och lagom söta. Dessa passar perfekt till en kopp kaffe, tro mig, jag har redan testat. Grundreceptet har jag lånat från den fina bloggen Call me cupcake.

Helt ärligt vet jag inte vad som är skillnaden mellan cantucci och biscotti, så om någon läsare vet vad som gäller får ni jättegärna upplysa mig. Tills vidare kallar jag dessa skorpor för cantucci.

Cantucci med choklad

2 ägg

1½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

100 g sötmandel

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

150 g choklad

Gör så här:

  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Grovhacka mandeln.
  • Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  • Rör ner mandeln i äggsmeten. Tillsätt mjölblandningen och rör tills du har en jämn smet, den ska vara ganska kladdig.
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, storleken på smeten ska vara ca 10 x 35 cm.
  • Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
  • Låt svalna något och skär sedan längden i 1-1½ cm tjocka skivor.
  • Vänd skorporna på sidan och grädda i 150° i ca 10 minuter. Vänd skorporna igen och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
  • Doppa ena änden av skorporna i smält choklad. Låt stelna.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: