Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Marinerad pasta

När det blev dags att laga middag igår fick jag lite prestationsångest, det fanns ju inte en chans att jag skulle kunna överträffa måndagens smörgåstårta. Till slut blev det ändå en pastasallad, och för att göra den lite smakrikare marinerade jag pastan. Det här är ett enkelt sätt att göra pastan lite roligare (och godare).

Marinerad pasta

3 msk kallpressad rapsolja

1 msk rödvinsvinäger

½ tsk salt

svartpeppar

färska örter, den här gången använde jag basilika och persilja

pasta

Gör så här:

  • Koka pastan al dente.
  • Finhacka örterna och blanda ihop med de övriga ingredienserna till marinaden.
  • Blanda med pastan i en skål och låt stå i en halvtimme. Rör om då och då.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: