Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Smörgåstårta

Idag blev det smörgåstårta till middag, officiellt för att det är min sambos namnsdag och inofficiellt för att jag ville ha något att pyssla med. Bengt blev hur som helst väldigt nöjd och det blev jag också.

Smörgåstårta

24 skivor formfranska

Fyllning 1

1½ dl crème fraîche

1 dl laxpastej

Fyllning 2

200 g skalade räkor

1 dl crème fraîche

1 dl majonnäs

2 msk löjrom

1 msk finhackad dill

1 msk finhackad gräslök

salt, peppar, cayennepeppar

Garnering

1 burk kesella 10%

1 dl crème fraîche

räkor

löjrom

cocktailtomater

rädisor

gurka

lime

färsk dill

Gör så här:

  • Kantskär formfranskan.
  • Placera ut åtta brödskivor på en bricka. Rör ihop laxpastej och crème fraîche och bred ut jämt över bröden.
  • Täck med ett lager bröd.
  • Hacka räkorna och rör ihop med övriga ingredienser till den andra fyllningen. Bred ut över brödet.
  • Täck med ett sista lager bröd. Här kan man med fördel täcka tårtan med plastfolie och låta stå i kylskåp ett par timmar.
  • Rör ihop kesella med crème fraîche. Bred ut över hela tårtan. Sen är det bara att plocka fram din konstnärliga ådra och garnera vilt!
  • ÄT!

Och den här biten ligger nu i min mage.

Annonser

4 svar till “Smörgåstårta

  1. Sofie mars 21, 2011 kl. 9:48 e m

    Den blev ju hur snygg som helst!

  2. Mårtenssons kök mars 22, 2011 kl. 11:00 e m

    Smörgåstårta tackar man inte nej till, ser riktigt gott ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: