Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Aiolipotatis

Jag är mätt på gränsen till lätt illamående just nu, men kvällens middag var alldeles lysande så det får väl nästan vara värt det. Den tapasinspirerade måltiden bestod av:

  • Kycklingspett
  • Aiolipotatis
  • Vitlöksstekta champinjoner
  • Caprese
  • Tomat- och vitlöksbröd

Här kommer receptet på något väldigt enkelt och fruktansvärt gott!

Aiolipotatis

500 g små potatisar

salt, peppar, olja

en sats aioli

Gör så här:

  • Skrubba potatisen och skär den i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt, salta, peppra och häll över olja. Vänd runt så att allt är täckt.
  • Sätt in i ugnen i 225° tills potatisen är gyllenbrun och lagom knaprig. Rör om ett par gånger under tillagningen.
  • Gör aioli.
  • Låt potatisen svalna något och blanda den sedan med aiolin.
  • Ät omedelbart.
Annonser

2 svar till “Aiolipotatis

  1. En Smak Av Karin mars 21, 2011 kl. 12:14 e m

    Det där lät ju sjukt gott! Aiolipotatis ska jag helt klart testa snarast 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: