Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Frukt- och nötbröd

Bröd som bara är att röra ihop är ju så himla smidigt, och när man har lärt sig hur ration mellan torra och blöta ingredienser ser ut är det bara att börja experimentera.

Dagens bröd blev ett riktigt lyckat exemplar, riktigt saftigt tack vare äpplet och knaprigt av hasselnötterna och solroskärnorna. Det blev så gott att jag lätt skulle kunna äta mackor till middag, men nu har vi faktiskt redan bestämt att det blir kyckling med currysås ikväll. Det blir nog bra det också.

Frukt- och nötbröd

1 dl torkade aprikoser

1 dl hasselnötter

1½ dl solroskärnor

½ dl krossade linfrön

1 skalat och rivet äpple

2 dl havregryn

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

3 msk honung

4 dl naturell yoghurt eller filmjölk, ev. lite mer

Gör så här:

  • Hacka aprikoser och hasselnötter grovt.
  • Blanda samtliga ingredienser i en bunke, men bara ½ dl av solroskärnorna. Degen ska vara ganska kladdig, så tillsätt lite mer yoghurt/fil om den verkar lite torr.
  • Smörj en stor bakform och häll i degen. Häll över solroskärnorna och tryck till dem lite.
  • Grädda på nedersta falsen i ugnen, 175°, i ca 70 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: