Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Tomatsoppa med lax och räkor

Jag är inte speciellt förtjust i tomatbaserade rätter, det måste erkännas. Jag skulle till exempel aldrig få för mig att äta tomatsås till pasta, hur välgjord den än må vara. Det blir liksom för skarp tomatsmak. Men min tomataversion är väldigt lätt avhjälpt, det brukar räcka med att blanda ner någon slags mejeriprodukt. Här har kvällens middag, tomatsoppa, räddats av ett par deciliter grädde.

Tomatsoppa med lax och räkor, 4 portioner

2 förpackningar passerade tomater

1 gul lök

smör

1 msk sambal oelek

2 dl grädde

1 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 portionsbitar laxfilé

100 g skalade räkor (som du naturligtvis har skalat själv)

1 krm torkad basilika

1 krm svartpeppar

cayennepeppar

ev. lite salt

Gör så här:

  • Hacka löken riktigt fint och fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt sambal oelek och låt den fräsa med tills löken har blivit mjuk.
  • Häll på tomaterna, vattnet, buljongtärningarna basilika och peppar. Låt småputtra i några minuter.
  • Häll i grädden och smaka av.
  • Skär laxen i kuber och häll i soppan. Stäng av värmen på plattan så att laxen inte blir överkokt.
  • Häll upp i skålar och toppa med räkor. Ät genast.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: