Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Frallor med rågsikt

Det fanns inget bröd hemma, så det blev till att slänga ihop några frallor lite snabbt. Jag önskar att jag hade haft mer ork att baka lite ordentligare bröd, med hela korn och grovt mjöl, men det får bli en annan dag. De här funkar utmärkt de också. Se till att frysa in de bröd du inte ska äta samma dag, de är helt klart godast nybakta. Perfekta med jordnötssmör som pålägg, bara så att ni vet.

Frallor med rågsikt, ca 14 st

50 g jäst

50 g smör

5 dl mjölk

2 tsk salt

6 dl rågsikt

5-6 dl vetemjöl

Gör så här:

  • Smält smöret och blanda ner mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
  • Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör ut jästen.
  • Rör ner salt, rågsikt och ca 4 dl av vetemjölet. Tillsätt mer vetemjöl tills du har en smidig och lite kladdig deg, arbeta degen några minuter. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  • Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i 14 mindre bitar. Rulla till bollar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  • Pensla bröden med lite vatten och grädda mitt i ugnen, 250° i ca 10 minuter.
  • Låt svalna på galler.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: