Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Champinjonsoppa

Igår blev det soppa till lördagsmiddag, en riktigt god variant och receptet hittade vi på under tiden vi lagade den. Till soppa tycker jag att man ska äta ett gott bröd, så vi gjorde ett enkelt vitlöksbröd med persilja. Mycket gott!

Idag är det söndag och vi har inte hunnit med så mycket mer än att äta frukost. Nu sitter vi vid varsin dator, Bengt spelar Dragon Age II och jag bloggar litegrann som ni märker. I eftermiddag ska jag först fika lite med bästa Johanna och sen ska jag träna. Trevlig söndag på er allihop!

Champinjonsoppa, 3-4 portioner

400 g färska champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör till stekning

1 msk vetemjöl

4 dl mjölk

2 dl crème fraîche

2 dl grädde

soja, peppar

Gör så här:

  • Rensa champinjonerna och skär i mindre bitar. Fräs i smör i en kastrull tills den mesta vätskan har gått ur svampen.
  • Finhacka lök och vitlök och häll i kastrullen. Låt låten bli mjuk.
  • Pudra över vetemjölet under omrörning, tillsätt lite mjölk och rör om då att det inte bildas några mjölklumpar.
  • Tillsätt resten av mjölken, crème fraîchen och grädden. Smaksätt med peppar och soja efter behag. Låt småkoka ett par minuter.
  • Ät, och servera gärna med vitlöksbröd.
Annonser

Ett svar till “Champinjonsoppa

  1. Ida mars 13, 2011 kl. 1:38 e m

    Det där lät riktigt gott, champinjoner är ju aldrig fel 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: