Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Fiskbiffar

Det här är något vi äter ganska ofta hemma hos oss och ni lär förstå varför om ni testar själva. Man kan naturligtvis använda bara en slags fisk till biffarna, men jag tycker att det blir bäst smak och konsistens såhär.
Seså, testa nu då!
Fiskbiffar, 4-5 portioner
400 g torsk (alltså ett sånt där härligt torskblock)
200-300 g laxfilé
1 ägg
2 msk grädde
1 msk potatismjöl
1 msk grovkornig senap
1 msk dill
peppar
rikligt med salt
Gör så här:
  • Tina fisken.
  • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet. Tillsätt eventuellt mer grädde om smeten ser lite torr ut.
  • Forma till biffar och stek i smör i stekpanna.
  • Servera med potatismos, citronklyftor och någon god sås, se recept nedan
Någon god sås
2 dl gräddfil
½ dl crème fraîche
½ rödlök
några skivor inlagd smörgåsgurka
1 msk senap
2 msk dill
salt
Gör så här:
  • Finhacka rödlöken och gurkan.
  • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  • Låt stå svalt till servering.

 

Annonser

2 svar till “Fiskbiffar

  1. sockerdrommar mars 11, 2011 kl. 3:19 e m

    Hihi, känns som om alla äter fiskbiffar utom vi 😉 Är väldigt sugen på att prova, men rädd för att misslyckas dock 😦
    När jag vill variera vanliga färsbiffar härhemma gör jag biffar med kikärter och potatis istället 😉

    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: