Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Ugnspannkaka

Jag misslyckades ju med att laga enkel mat igår, men idag gick det mycket bättre! Lösningen heter ugnspannkaka, nästan bara att röra ihop och slänga in i ugnen.

För övrigt blev det semmelfika idag igen, alltså fy farao vad goda de där semlorna blev!

Ugnspannkaka

4 ägg

6 dl mjölk

2½ dl vetemjöl

½ dl grahamsmjöl

1 tsk salt

2 förpackningar kalkonbacon eller grisvarianten eller vegovarianten

Gör så här:

  • Knaperstek baconet.
  • Blanda ihop pannkakssmeten och häll ut i en smord ugnsform 30*40cm. Fördela baconet jämt över smeten.
  • Grädda mitt i ugnen, 225°, tills pannkakan har fått fin färg, ca 20 minuter.
  • Servera med lingonsylt och rårivna morötter.
  • ÄT!

    Annonser

    2 svar till “Ugnspannkaka

    1. sockerdrommar mars 11, 2011 kl. 3:21 e m

      Ugnspannkaka är en barndomsfavorit! Med fläsk och lingonsylt, muuuums!

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s

    %d bloggare gillar detta: