Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kalkon- och mozzarellapaj

Söndagsmiddag. Ibland är ambitionsnivån riktigt hög, ibland blir det hämtpizza, det beror ju lite på hur festligt man har haft det på lördagen. Idag blev det något slags mellanting, det blev helt enkelt så att vi slängde ihop allt gott som fanns i kylen och gjorde en paj. Och vilken bra paj sen!

Kalkon- och mozzarellapaj

pajdeg

1 stor gul lök

1 spansk chilipeppar

några soltorkade tomater

2 bollar mozzarella

1 förpackning strimlad kalkon

1 burk champinjoner eller motsvarande mängd färska

3 ägg

½ dl mjölk

1 dl grädde

salt, peppar

Gör så här:

  • Gör pajdegen efter instruktioner och förgrädda i ca 10 minuter.
  • Hacka löken och stek den i olja tills den har mjuknat lite, använder du färsk svamp så låter du den steka med.
  • Hacka chili, soltorkade tomater och skiva mozzarellan.
  • Blanda lök, chili, tomater, kalkon och svamp och lägg i pajskalet.
  • Lägg mozzarellaskivorna ovanpå.
  • Blanda ihop en äggstanning av ägg, mjölk, grädde och kryddor. Häll i pajskalet.
  • Grädda i 225° tills pajen har stelnat och fått en fin yta, 15-20 minuter.
  • ÄT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: