Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kokt torsk med äggsås

Husmanskost på menyn idag, en riktig klassiker som jag älskade som barn och fortfarande är löjligt förtjust i. I den här rätten handlar det mesta om såsen, så det är inget man ska snåla på direkt! Har du inte torsk så använder du någon annan vit fisk helt enkelt.

Kokt torsk med äggsås, 4 portioner

600 g torsk

1 fiskbuljongtärning

vatten

Äggsås

3 ägg

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

2 msk smör

1 fiskbuljongtärning

1 dl hackad persilja

peppar, ev. lite salt

Gör så här:

  • Hårdkoka äggen.
  • Koka upp fiskbuljong och lägg i torsken. Låt koka någon minut, ta bort kastrullen från plattan och låt fisken efterkoka medan du gör såsen.
  • Smält smöret och blanda ner mjölet under omrörning. Häll på lite mjölk och se till att du inte har några klumpar i redningen. Häll på resten av mjölken och grädden och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda fem minuter. Peppra och salta lite om det behövs.
  • Hacka äggen och blanda ner dem och persiljan i såsen.
  • Häll av buljongen från fisken.
  • Servera torsken med kokt potatis, någon trevlig grönsak och mängder med sås. ÄT!
Annonser

2 svar till “Kokt torsk med äggsås

  1. Fridas kök mars 3, 2011 kl. 9:13 e m

    Jag ÄLSKAR torsk med äggsås! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: