Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Granola

Det här är så jäkla gott, men få inte för er att det är någon nyttig variant på müsli. Min sambo åt två skålar fil och granola och blev som ett sockerstinnt barn på kalas, och enligt honom var det alldeles för gott. Nåja, det är väl ändå ett bra betyg. Ja just det, jag rekommenderar starkt att äta den med naturell fil eller yoghurt, annars blir det alldeles för sött.

Granola

1 l havregryn

1 dl havregroddar

1 dl solroskärnor

1 dl sötmandel, hackad i grova bitar

½ dl honung

0,75 dl rapsolja

1 msk vatten

2 msk muscovadosocker

1 tsk vaniljsocker

1½ salt

torkad frukt efter behag, jag använde papaya och ananas

Gör så här:

  • Häll ut havregryn, havregroddar och solroskärnor på en plåt.
  • Blanda ihop honung, olja, vatten, socker och salt. Häll över grynblandningen och blanda med fingrarna. Tryck ihop så att det blir lite olika stora bitar.
  • Rosta granolan i ugnen, 150° i 30-35 minuter. Rör om var femte minut så att den blir jämt rostad, akta så att den inte blir bränd i kanterna.
  • När granolan har fått fin färg tar du ut den ur ugnen och blandar ner den torkade frukten och mandeln. Låt svalna helt på plåten och sedan häller du upp den i en glasburk med lock.

Annonser

Ett svar till “Granola

  1. Filippa H. mars 8, 2011 kl. 9:18 f m

    Mums, jag älskar att göra egen müsli! Gjorde det senast igår, och har med andra ord precis avnjutit en skål till frukost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: