Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Müslibröd

Mera bröd! Eftersom kavringen gräddades i 1½ timme kunde jag ju lika gärna slänga ihop en deg till, eller hur? Så jag kikade runt lite på bakbloggar och fastnade för det här müslibrödet hos Söta Saker. Några pyttesmå ändringar senare (baserat på vad som fanns och inte fanns hemma) ser ni resultatet här:

Müslibröd, en limpa

25 g jäst

3 dl vatten, 37°

2 dl müsli

1 tsk salt

1 msk mörk sirap

½ dl russin

1 dl grahamsmjöl

4½ – 5 dl vetemjöl

Gör så här:

  • Lös upp vattnet i jästen.
  • Tillsätt salt, sirap och musli och rör om ordentligt.
  • Tillsätt grahamsmjölet och 4 dl vetemjöl och arbeta degen. Arbeta in mer mjöl tills degen är ganska fast men fortfarande lite kladdig.
  • Låt jäsa i 45-60 minuter.
  • Ta upp degen och arbeta den på en mjölad bakbänk. Forma till en limpa och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • Grädda limpan i 225° i ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  • Låt svalna på galler.

Här har ni alltså dagens goda gärning. God som i smarrig alltså.

Annonser

2 svar till “Müslibröd

  1. sockerdrommar februari 25, 2011 kl. 7:26 e m

    Kul att du bakat det, jag har också vart lite sugen på det! Verkar som ett tacksamt bröd om man vill slänga i lite egna grejer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: