Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Tomatsås till pizza eller pasta

Idag blev det pizza till middag, den hemlagade varianten. Och med det menar jag inte något Sarah Lee-pizzakit, bara reklamen i sig gör ju att man borde bojkotta företaget för all framtid. Pizzadeg kan man enkelt göra själv, tomatsås likaså. Bengt gjorde degen, och receptet han använde sig av är det här. Degen räcker till två gigantiska pizzor (två hela plåtar alltså), och det går jättebra att frysa in halva degen.

På pizzan idag hade vi: tomatsås (se recept nedan), strimlad kalkon, soltorkade tomater, champinjoner, fetaost, oliver, riven ost, mozzarella och hela härligheten toppades med ruccola. Smarrigt värre!

Tomatsås

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

1 burk/tetra krossade tomater

1 tsk socker

salt, svartpeppar, oregano, ev. timjan

Gör så här:

  • Hacka lök och vitlök, fräs i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré.
  • Tillsätt krossade tomater, socker och kryddor.
  • Låt småputtra i minst 15 minuter, men gärna 30-40 minuter.
  • Mixa såsen med stavmixer och sen är den klar!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: