Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Gräddig potatisgratäng

Igår blev det en riktigt god fredagsmiddag här hemma, nämligen en synnerligen gräddig och ostig potatisgratäng som serverades med stekt halloumi och blandad sallad. OBS! Använd vispgrädde, av den enda och viktiga anledningen att det blir så fruktansvärt mycket godare. Smaklig måltid.

Gräddig potatisgratäng

1 kg potatis

2 gula lökar

3 dl vispgrädde

200 g riven ost

salt, svartpeppar

Gör så här:

  • Skala och skiva potatisen och löken.
  • Smöra en ugnsform.
  • Varva potatis och lök, salta och peppra mellan lagren och gör även några lager med riven ost. Spara lite ost till senare. Avsluta med ett lager potatis och häll över grädden.
  • Grädda i ugnen, 200° i 40-50 minuter, tills potatisen är mjuk. Ta ut formen ur ugnen efter 25-30 minuter och häll över resterande ost, om osten är med från början blir den lätt bränd.
  • Servera med valfri proteinkälla och sallad. ÄT!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: