Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kyckling med grönsaker, ris och jordnötssås

Nu jäklar blir det sås! Jordnötssås närmare bestämt, och det är inte ett dugg krångligt att göra själv. Jag tycker att såsen passar bäst till kyckling med ris eller nudlar, men det är ju upp till var och en. Och återigen bjuder jag på en riktigt läcker bild, mmm!

Kyckling med grönsaker, ris och jordnötssås, 4 portioner

400 g kycklingfilé

1 broccolistånd (höhö)

½ gul lök

1 stor morot

1 stor klyfta vitkål

salt, peppar och lite sweet chilisås

basmatiris för 4 personer

Jordnötssås

1 burk kokosmjölk (400 ml)

1 dl jordnötssmör (minst)

1 tsk röd currypasta

2 tsk sweet chilisås

soja

Gör så här:

  1. Koka ihop jordnötssmöret med kokosmjölken och currypastan i en kastrull. Har du ett kylskåpskallt jordnötssmör kan det ta några minuter, rör om då och då. Koka ner till en ganska tjock sås.
  2. Tillsätt chilisåsen och sojan. Smaka dig fram vad gäller sojan.
  3. Strimla kycklingen och fräs i olja i en stekpanna.
  4. Dela grönsakerna i bitar.
  5. Tillsätt grönsakerna och krydda med salt, peppar och lite sweet chilisås. Grönsakerna ska inte tillagas för länge, de ska fortfarande vara lite krispiga.
  6. Servera kycklingen, grönsakerna och jordnötssåsen med basmatiris.
  7. ÄT!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: