Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Scones

Scones är inte bara väldigt gott, det är också smidigt att röra ihop lite snabbt när man inte har något bröd hemma. Som idag till exempel. Med både vetemjöl special och bakpulver blir bröden lätta och luftiga, så det här är ett av mina favoritrecept. Tänk på att inte baka mer än vad som går åt till frukosten, bakpulverbröd är alltid godast nybakta.

Scones, lagom för två personer en söndagsmorgon efter måttligt alkoholintag kvällen innan

3 dl vetemjöl special

1 dl grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

40 g smör

1½ dl filmjölk

½ tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  2. Finfördela smöret i mjölet, nästan som en smuldeg..
  3. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en deg.
  4. Forma bröden i valfri storlek på en plåt med bakplåtspapper, jag brukar göra 4 st mindre bullar.
  5. Nagga varje bröd och skär ett kryss i mitten.
  6. Grädda i 250° tills bröden har fått en fin gyllene färg, ca 10-12 minuter.
  7. Låt svalna något och ÄT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: