Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Fiskgratäng med dill och räkor

Dagens inte så bildsköna men väldigt goda middag blev en fiskgratäng av vad som fanns hemma; torsk, räkor, dill, grädde och västerbottenost. Gratängen serverades med ett riktigt fint potatismos, smaksatt med smör, grädde, mjölk, salt och muskot. Fantabulous!

Fiskgratäng med dill och räkor, en normal och en jättestor portion

300 g vit fisk

100 g skalade räkor

smör till formen

1 fiskbuljongtärning

2 msk vatten

2 dl grädde

½ msk vetemjöl

1 äggula

peppar

2 msk hackad dill

100 g riven ost

Gör så här:

  1. Lägg fisken i en smord form, smula över buljongtärningen och häll över ett par matskedar vatten.
  2. Baka i ugnen i 10-15 min i 200°, ta ut formen ut ugnen.
  3. Gör såsen: Blanda grädde med fiskspadet från formen i en kastrull. Strö i mjölet och låt småputtra ett par minuter. Blanda ner äggulan under omrörning (annars koagulerar den och det är mindre bra i det här fallet). Peppra och häll i dill i såsen.
  4. Fördela räkorna över fisken i formen. Häll på såsen och strö över den rivna osten.
  5. Gratinera i 250° tills osten har smält och fått fin färg.
  6. Servera med en riktigt gott potatismos och ÄT som om det inte fanns någon morgondag.
Annonser

Ett svar till “Fiskgratäng med dill och räkor

  1. Sofie februari 14, 2011 kl. 1:03 f m

    Det ser jättegott ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: