Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Kycklingspett med fänkålssallad

Jag köpte en fänkål sist när jag storhandlade, vilket var lite otippat eftersom jag sällan lagar mat med just fänkål. Efter att ha legat och skämts i grönsakslådan i en vecka (fänkålen alltså) kom den idag äntligen till användning. Och gott blev det! Tillsammans med kycklingspett och bulgur fick det bli kvällens middag.

Fänkålssallad

1 fänkål

½ rödlök

1 äpple

2 msk hackad dill

1 msk rödvinsvinäger

1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja

1 msk honung

salt, peppar

Gör såhär:

  1. Strimla fänkål, äpple och rödlök väldigt tunt.
  2. Blanda med övriga ingredienser och låt stå kallt tills servering

Kycklingspett

3 kycklingfiléer, delade i stora, breda strimlor

1 dl mango chutney

2 msk kinesisk soja

peppar

träspett

Gör såhär:

  1. Blanda mango chutney, soja och peppar i en skål. Häll i en plastpåse tillsammans med kycklingen och låt marinera i minst en halvtimme.
  2. Trä upp kycklingen på spett och lägg på en bakplåtspappersklädd eller smord plåt.
  3. Stek i ugnen i 225° tills kyckling är genomstekt, 15-20 minuter.
  4. Servera med bulgur och fänkålssallad.
  5. ÄT!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: