Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Bengts världsbästa quesadillas

Är det något som min sambo är bra på så är det just quesadillas (han är naturligtvis bra på väldigt många saker men ni fattar vad jag menar.)

Bengts världsbästa quesadillas (4-6 portioner, beroende på hur hungrig man är)

2 förpackningar tortillabröd, det brukar vara 8 st i varje

1 gul lök

1 paprika

1 spansk chilipeppar

1 förpackning strimlad kalkon, runt 180 g

200-250 g riven ost

150 g naturell färskost

salt, peppar

olja att steka i

Gör såhär:

  1. Finhacka lök, paprika, chili och kalkon. Det ska vara riktigt finhackat, storleksmässigt ska det vara som om du gör pyttipanna åt en Barbiedocka. Skalenligt, alltså. Eh.
  2. Blanda med osten till en massa. Salta och peppra.
  3. Tryck ut ordentligt med fyllning mellan två tortillabröd.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek på båda sidorna. Det blir nästan godast om man nästan bränner dem lite.
  5. Dela varje quesadilla i fyra bitar. Servera med sallad och guacamole.
  6. ÄT!

Klara…

Färdiga…

ÄT!

Annonser

3 svar till “Bengts världsbästa quesadillas

  1. Anna februari 5, 2011 kl. 10:09 e m

    Frida du är sannerligen en inspirationskälla i världsklass!
    massor kram på dig!

  2. Ping:En synnerligen slapp lördag. « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: