Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Pasta med kyckling och västerbottenost

Det räcker väl egentligen med att läsa rubriken för att förstå att detta var smått fantastiskt!? Idag var det enda kravet att middagen skulle gå snabbt att tillaga, eftersom vi skulle iväg och träna efteråt. Bengt sade ”Nåt med pasta och kyckling” och sen spånade vi vidare på den grejen.

Pasta med kyckling och västerbottenost

(Det här blir typ fyra portioner, fast i vårt hushåll heter det en Frida-portion, en Bengt-portion och en matlåda till Bengt.)

2 kycklingfiléer

1 gul lök

½ dl soltorkade tomater

1 burk champinjoner, eller motsvarande färska om man är på det humöret

1 hönsbuljongtärning

2½ dl grädde

150-200 g västerbottenost

salt, peppar

pasta

Gör såhär:

  1. Sätt på pastavatten och… Jamen herregud, ni vet väl hur man kokar pasta?
  2. Strimla kycklingen och stek lite lätt i en panna
  3. Tillsätt hackad lök, strimlade tomater och champinjoner. Fräs i ett par minuter
  4. Smula ner buljongtärningen, häll över ett par matskedar av pastavattnet så att den löser upp sig.
  5. Häll över grädde och låt småputtra ett par minuter
  6. Och nu det bästa: Rör ner osten!
  7. Servera med pasta och ÄT ögonaböj!

Osten gör såsen tjock och krämig och alldeles, alldeles underbar. Det här kommer vi att göra igen!

Annonser

2 svar till “Pasta med kyckling och västerbottenost

  1. annamis februari 3, 2011 kl. 10:54 e m

    Låter gott. Värt att prova tror jag minsanna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: