Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Räksoppa

Räkor! Hur gott som helst, och vi äter ganska mycket av den varan här hemma. Vi köper alltid oskalade och renset läggs i en påse i frysen. När påsen är tillräckligt full gör man något gott av räkskalen, till exempel den här underbara soppan!

Räksoppa (hos oss blev det här receptet två stora portioner)

ca 500 g räkrens, skal och huvuden alltså

olja

1 gul lök, i stora klyftor

2 vitlöksklyftor, delade ett par gånger

2 msk tomatpuré

4 dl fiskbuljong

2 dl grädde

salt, peppar, cayennepeppar, dill

räkor och smörstekta krutonger till serveringen

Gör såhär:

  1. Fräs räkrenset i ojla i någon minut
  2. Blanda ner lök, vitlök och tomatpuré och fräs ett par minuter till
  3. Häll på buljongen och låt sjuda runt 15 minuter
  4. Sila bort räkrenset och löken så att du har kvar en slät soppa
  5. Rör ner grädden och smaksätt med salt, peppar, cayenne och dill
  6. Ät! Idag serverades soppan med räkor och stora smörstekta krutonger, mycket gott!
Annonser

Ett svar till “Räksoppa

  1. Ping:Formfranska « Fridas mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: