Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Västerbottenpaj med kantareller

För ett par timmar sen när vi åt middag frågade Bengt varför vi inte åt västerbottenpaj varje dag. Precis så gott är det!

Västerbottenpaj med kantareller

Pajdeg

125 g smör

3 dl mjöl, jag brukar ta 1 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl

1-1½ msk kallt vatten

½ tsk salt

Fyllning

1 gul lök

2 dl förvällda kantareller (minst)

200 g riven västerbottenost (minst)

3 ägg

1½ dl crème fraîche

salt, peppar

Gör såhär

  1. Blanda snabbt ihop pajdegen, plasta in och låt vila i kylskåp. Sätt ugnen på 200°
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga ordentligt och förgrädda i ca 10 minuter
  3. Hacka löken och fräs den lite snabbt i en stekpanna tillsammans med kantarellerna
  4. Vispa ihop äggen med crème fraîchen och smaksätt med salt och peppar
  5. Fördela löken och kantarellerna jämt i pajskalet, strö på rikligt med ost och häll på äggstanningen
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått en fin gyllene färg
  7. Ät!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: