Fridas mat

Precis när du trodde att det omöjligt kunde finnas fler matbloggar så kom det en till.

Mazariner

Jag bakade mazariner för allra första gången idag.  De blev fantastiska, om jag får säga det själv. Nåja, Bengt sade det också så det är inte en helt ensidig åsikt. Här kommer receptet:

Mazariner, ca 12 st

Mördeg

100 g rumsvarmt smör (Man får inte använda margarin, det är lag på det. Joho då)

2,5-3 dl mjöl

2 msk strösocker

½ tsk vaniljsocker

½ ägg (resten avänds till fyllningen)

Fyllning

100 g rumsvarmt smör

200 g mandelmassa

2½ ägg

2 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

Glasyr

florsocker

vatten

Gör såhär

  1. Rör ihop mördegen och tryck ut i aluminiumformar. Ställ in formarna i kylskåpet
  2. Sätt ugnen på 175°
  3. Fortsätt med fyllningen. Riv mandelmassan grovt och blanda med smör och socker
  4. Rör i äggen lite i taget
  5. Häll smeten i formarna, fyll inte upp för mycket, max 2/3 i formarna
  6. Grädda i mitten av ugnen tills mazarinerna har fått en fin gyllene färg
  7. Låt svalna på galler
  8. Rör ihop florsocker med lite vatten till önskad konsistens och glasera kakorna när de har svalnat
  9. Ät!
Annonser

4 svar till “Mazariner

  1. Anna januari 28, 2011 kl. 10:54 f m

    Amen så sköj! Åh det är mitt favvobakverk, dom och biskvier, blev riktigt sugen att testa själv!
    Sicken tjusig blogg//kramar

  2. Ulla januari 28, 2011 kl. 11:35 f m

    Vill smaka på måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: